Cluedo

Cluedo

El Cluedo és un joc de taula on els participants han de resoldre un crim fictici usant la seva capacitat de deducció. S’ha comès un assassinat i se n’ha d’esbrinar l’autor, l’arma i l’habitació on ha passat.

Els jugadors representen els diferents convidats, i alhora sospitosos, que investiguen la mort del seu amfitrió. Els investigadors es desplacen pel tauler, que representa la planta baixa de la vil·la on s’ha comès l’assassinat, en la cerca de pistes que els permeti formular una hipòtesi per conèixer l’assassí, l’arma del crim i el lloc on s’ha comès.

Cada possibilitat està representada per una carta. A l’inici del joc se n’agafen tres (una de cada categoria) i es posen en un sobre negre sense que ningú les vegi. Aquesta serà la combinació d’elements que han permès el crim, la solució a la partida. La resta es reparteix a parts iguals entre els jugadors. En el seu torn, cada persona mou la seva fitxa pel tauler que representa la casa i pregunta a un altre jugador per un sospitós, una arma i un lloc. Si l’interpel·lat té una de les cartes, la mostra només a la persona que ha preguntat. Cada jugador va apuntant en un paper el resultat de les seves investigacions i guanya qui primer resol el crim.

Deixa un comentari